ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ - ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ
FAIL (the browser should render some flash content, not this).
Δημιουργική Αυτοέκφραση

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

«Ο δικός μας Μικρός Πρίγκιπας»

«Πήγαινε να ξαναδείς τα τριαντάφυλλα», του είπε η αλεπού, «Θα καταλάβεις ότι το δικό σου είναι μοναδικό στον κόσμο…

Ο μικρός πρίγκιπας πήγε να ξαναδεί τα τριαντάφυλλα: «Δε μοιάζετε καθόλου με το τριαντάφυλλο μου… είστε όμορφα μα… ένας τυχαίος, περαστικός, θα νόμιζε ότι το δικό μου σας μοιάζει. Όμως εκείνο, μόνο του, είναι πολύ πιο σπουδαίο απ ‘ ό, τι είστε όλα μαζί, γιατί εκείνο το πότισα, γιατί εκείνο το έβαλα κάτω από τη γυάλα, το προστάτεψα από τον αέρα… γιατί εκείνο είναι το τριαντάφυλλό μου».

 

Στο σεμινάριο αυτό θα αξιοποιήσουμε την ιστορία του Αντουάν Ντε Σαιντ-Εξυπερύ: «Ο Μικρός Πρίγκιπας» και θα δουλέψουμε με παιγνιοθεραπευτικές και δραματοθεραπευτικές τεχνικές μέσα από τις οποίες το άτομο θα διευκολυνθεί να αναγνωρίσει, να εκφράσει και να στοχαστεί πάνω στα στοιχεία της ιστορίας που σχετίζονται με τη μοναδικότητα της προσωπικότητας του και τη μοναδικότητα των σχέσεων που δημιουργεί σε όλα τα επίπεδα (οικογενειακές, φιλικές, συντροφικές, κ.α.). 

 

Σε μια κοινωνία και σε μια εποχή όπου το να είσαι ξεχωριστός δεν είναι αποδεκτό και προωθείται με όποιον τρόπο η ομοιογένεια, εμείς θα χρησιμοποιήσουμε τη φαντασία, τη δημιουργικότητά και την παιγνιώδη διάθεσή μας για να αναγνωρίσουμε τα μοναδικά γνωρίσματα και χαρακτηριστικά που ο καθένας από εμάς έχει και θα εστιάσουμε στην ανάπτυξη τους. Γιατί αυτή η μοναδικότητά μας αντανακλά και τη μοναδικότητα των σχέσεων που έχουμε και δημιουργούμε. Γιατί όπως λέει και η αλεπού στον ‘μικρό πρίγκιπα’ : «Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία δεν την βλέπουνε τα μάτια»

 

Το σεμινάριο συντονίζουν: 

Σοφία Καραβασίλη, Κοιν. Λειτουργός – Δραματοθεραπεύτρια  

Βαρβάρα Μπουκουβάλα, Ψυχολόγος – Δραματοθεραπεύτρια (www.dramatotherapia.gr)

 

Τόπος συνάντησης: «Έρεισμα», Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας, 

Χώρος Δημιουργικής Έκφρασης,  Προσωπικής Ανάπτυξης και Θεραπείας, 

Άννας Μαϊμάρη 6Α Κονιά Τ.Κ. 8300, Πάφος , Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλ. επικοινωνίας:  99 049 016

 

Ημερομηνία :   30 Μαΐου 2014 ώρα 18:00 – 21:00 και 

                          31 Μαϊου 2014 ώρα 10:00 – 14:00

 

Κόστος Συμμετοχής: 85,00 €, (προκαταβολή για συμμετοχή 30,00€, αριθμός συμμετεχόντων: έως 15 άτομα)